Strømpeforing

Strømpeforing

Strømpeforing er en teknik, som benyttes, når der er hul i dine gamle kloakrør og de skal tætnes igen. 

En strømpeforing er specielt velegnet, når røret er placeret sted, hvor det kan være svært at komme til at grave, fx. under huse. Strømpeforinger vinder mere og mere ind, da man ikke behøver grave indkørsler eller dele af haven op, for at få tætnet sine gamle rør. Det er en bedre løsning for miljøet og giver dig som kunde økonomiske og tidsmæssige besparelser.

En strømpeforing består af et stykke polyesterslange, der bliver ført ind i kloakrøret ved brug af luft. Slangen bliver oftest vædet ind i fx silicat eller epoxy, der sikrer en tættere lukning. Når slangen sidder det rigtige sted, bliver den pustet op, så den lægger sig ud til rørvæggen på det eksisterende kloakrør og herefter afhærdes strømpen med vand/damp eller UV-lys.

PUNKTRENOVERING

Hvis en kloakledning har fået skader af mindre omfang, er det oftest nok at anvende en punktrenovering for udbedring. 

Efter udførslen af punktrenovering bliver skaden grundigt inspiceret ved hjælp af en tv-inspektion, så vi er sikre på, at alt er korrekt og hullet eller revnen er tæt. Som ofte opleves det, at reparationen der har fundet sted, er af en bedre kvalitet end det originale PVC-rør.

Typiske punktrenoveringsopgaver kan være: 

  • Skader påført af rotter
  • Brud på rørene
  • Huller forårsaget af rødder
  • Huller forårsaget af andet

GRENRØRSRENOVERING / HAT-PROFILER

En grenrørsrenovering er en renovering af 2 kloakrør, der støder sammen, fx som et T-kryds, dvs. et kloakrør er koblet på siden af et andet rør. Vores packere til grenrørsrenovering er lavet af blød silicone, hvilket gør dem fleksible og bedre at arbejde med i forbindelse med montage af liner i et grenrør. 

En grenrørsrenovering foregår således, at packerens “gren” sættes ind i packeren før montage. Når packeren er sat på plads, bliver “grenen” pustet op og rettet ud. 

En anden type renovering er installation af hat-profiler. En hatprofil er en effektiv løsning til reparation af revner og andre utætheder i overgange mellem stik- og hovedledninger. Metoden blev oprindeligt udviklet til brug i forbindelse med strømpeforinger, men er et effektivt til almindelig tætning af rørsammenføringer. 

Er du i tvivl om, om din kloak har brug for strømpeforing/punktrenovering? Så lad os tage en uforpligtende snak, hvor du kan blive klogere på processen og om vi måske skal lave en TV-inspektion først for at identificere omfanget af opgaven.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.